ΡεπορτάζΑρχείο

Σπίτι, Πελοπόννησος, επιτέλους! Στο καράβι για Ελλάδα ο εγκλωβισμένος Ναυπλιώτης. Τι δηλώνει στο anagnostis

Με παρέμβαση Χαρδαλιά, δόθηκε αίσιο τέλος στην περιπέτεια του Γιώργου Παπαγεωργόπουλου. Μετά τα συνεχή δημοσιεύματα του anagnostis.org κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση και ο Γιώργος Αναστάσιος Παπαγεωργόπουλος, σε λίγες ώρες θα βρίσκεται στο Ναύπλιο.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έδωσε τη  λύση στην πολυήμερη περιπέτεια του Ναυπλιώτη, που τις τελευταίες ημέρες ήταν εγκλωβισμένος στο λιμάνι της Ανκόνα στην Ιταλία, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όπως είναι αυτονόητο θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και θα μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων, όπως συμβαίνει με όλες τις ανάλογες περιπτώσεις επαναπατρισθέντων.

Οι πρώτες του δηλώσεις μέσα από το πλοίο

Εμφανώς συγκινημένος, γεμάτος χαρά, μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία του στους δρόμους της Ευρώπης ανακοίνωσε το τέλος της περιπέτειάς του, συνομιλώντας με τον Άκη Γκάτζιο, μέσα από το καράβι με το οποίο ταξιδεύει στην Ελλάδα, δήλωσε στο anagnostis.org:

«Ο κος Χαρδαλιάς κινητοποιήθηκε, έκανε τις κατάλληλες ενέργειες και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο καράβι, στην καμπίνα μου, μαζί με το σκυλάκι μου. Πήρα και έναν άλλο Έλληνα μαζί γιατί δεν ήξεραν γι΄ αυτόν. Κίνησα εγώ τις διαδικασίες και για τον άλλο άνθρωπο. Όλα καλά. Σπίτι. Πελοπόννησος. Επιτέλους».

Και συμπληρώνει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο, μα όλο τον κόσμο, που με τη βοήθειά του, κατάφερα να συνεχίσω και να επιβιώσω εδώ πέρα μέχρι σήμερα. Μου έστειλαν λεφτά, μου έκλεισαν δωμάτια, ήταν δίπλα μου, η αδερφή μου, η φίλη μου η Μαλένια και πολλοί ακόμα μου κράταγαν υποστήριξη. Νά στε όλοι καλά, σας ευχαριστώ και σας αγαπώ όλους. Και πάλνω απ΄όλα τον αρχισυντάκτη του anagnostis που ξεκίνησε όλη αυτή την κατάσταση».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το χρονικό

Η οδύσσεια του Γιώργου ξεκίνησε από την Γερμανία πριν από οκτώ ημέρες, όταν αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του με σκοπό να επαναπατριστεί.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε εγκλωβιστεί σε ένα πάρκινγκ στην Αυστρία. Όταν κατάφερε να προχωρήσει δοκίμασε να έρθει αεροπορικώς από εκεί στην Αθήνα, αλλά ούτε αυτό του επιτράπηκε.

Μετά από πολλές περιπέτειες και αφού είχε περιπλανηθεί στην Ευρώπη κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Ανκόνα, όμως δεν του επιτράπηκε να μπει στο πλοίο για την Πάτρα, αφού φορτώνονταν μόνο νταλίκες με εμπορεύματα.

Για περίπου μια εβδομάδα κοιμόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με τον σκύλο του, ενώ τα χρηματά του τελείωναν.

Απεγνωσμένος απευθύνθηκε στην Ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία όπου του συνέστησαν υπομονή, ενώ παράλληλα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά του στην προσπάθειά του να βρει έναν τρόπο για να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, που σημαίνει πως αν κολλούσε τον κορωνοϊό θα κινδύνευε η ζωή του.