ΡεπορτάζΑρχείο

Συναγερμός στο νοσοκομείο Άργους μετά το 3ο κρούσμα – Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές

Σε καραντίνα έχουν τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Άργους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έχοντας πάει στη νοσηλευτική μονάδα προκειμένου να υποβληθεί σε άλλη θεραπεία και χωρίς να παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού.

Παράλληλα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιούς ήρθε σε επαφή τις τελευταίες ημέρες και να απομονωθούν και αυτοί με τη σειρά τους.

Αυτό που έχει ανησυχήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου είναι το ότι ο ασθενής αρχικά μπήκε σε θάλαμο προκειμένου να του γίνει προεγχειρητικός έλεγχος και στις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του κορωνοϊού, αν και ασυμπτωματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Στην εντατική 8 κρούσματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 22 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ο ασθενής απομονώθηκε και οι γιατροί και νοσηλευτές με τους οποίους ήρθε σε επαφή τέθηκαν σε επταήμερη καραντίνα.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου το πρωί της Πέμπτης, 9 Απριλίου.

Αυτό είναι το 3ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφεται στο νομό, ενώ να σημειωθεί πως υπήρχαν και δύο ακόμα τα οποία έχουν καταχωρηθεί σε άλλη Περιφέρεια της χώρας, αλλά με διεύθυνση στην Αργολίδα. Αυτά έχουν αφαιρεθεί από την επικαιροποιημένη έκθεση του ΕΟΔΥ.

Και στο Ναύπλιο ερευνούν επαφές του κρούσματος που πέρασε από το Νοσοκομείο Άργους