ΚοινωνίαΑρχείο

Το πρωτόκολλο που ακολουθεί το Νοσοκομείο Αργολίδας για την ενημέρωση των κρουσμάτων

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία της Αργολίδας, προσπαθώντας με τα μέσα που διαθέτουν και χωρίς ούτε μια ΜΕΘ, να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση.

Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νομό είναι περιορισμένα, καθιστώντας την κατάσταση ελεγχόμενη, και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί αφενός στην πειθαρχία της πλειοψηφίας των Αργολιδέων στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφετέρου στην καλή δουλειά που κάνει το υγειονομικό προσωπικό, με την συνδρομή των αυτοδιοικητικών και ιδιωτών που συνδράμουν με ουσιαστικό τρόπο.

Από την πλευρά της η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη έκρινε σκόπιμο να κάνει κάποιες διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο που έχουν επιλέξει οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων να διαχειρίζονται ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχέση με την πληροφόρηση που δίνουν στον τύπο, απαντώντας εμμέσως σε κάποιες επικριτικές αναφορές για τη μη έκδοση δελτίων τύπου από τα νοσοκομεία.

Όπως σημειώνει η διοικήτρια του Γ.Ν. Αργολίδας: «Τα νοσοκομεία του νομού Αργολίδας διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ύποπτα ή πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα και οπωσδήποτε δεν κοινοποιουν ονόματα και στοιχεία τα οποία εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα, στα ΜΜΕ».

Και συμπληρώνει: «Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων δεν δίνουν πληροφορίες οι οποίες στοχοποιούν ανθρώπους και παραπληροφορούν την κοινότητα. Ενημερώνουν άμεσα και θεσμικά μόνον εκείνους που προβλέπεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο».

Όπως τονίζει η Μ. Σαρίδη: «Ο ΕΟΔΥ, η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, είναι οι αρμόδιοι φορείς για την ενημέρωση των ΜΜΕ».

«Παρακαλείσθε όλοι, μείνετε σπίτι, τηρείτε τα μέτρα προστασίας, ακολουθείτε τις οδηγίες των επιστημόνων και βοηθειστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας για να μείνουμε όλοι υγιείς! Σας ευχαριστούμε πολύ!», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραντεβού στα τυφλά με τον Κορωνοϊό