ΡεπορτάζΑρχείο

Από τη μια φωτιά στην άλλη τρέχουν οι πυροσβέστες στο Κρανίδι

Τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου με το ολιγομελές πυροσβεστικό κλιμάκιο της περιοχής να τρέχει και να μην φθάνει!

Η μεγαλύτερη εστία εντοπίστηκε στον στον δρόμο προς Ερμιόνη, όπου χρειάστηκε να μεταβούν ενισχύσεις και από το Ναύπλιο. Υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Ερμιονίδας έχουν σπεύσει για βοήθεια.

Όπως αναφέρει το ermionidagreece.gr, πυρκαγιά ξέσπασε απο άγνωστη αιτία σε αγροτική περιοχή στη θέση Ξαλάφτιζα, νοτίως της πόλης του Κρανιδίου. εν ώρα 17;00 .περίπου. Η πυρκαγιά εντοπίστηκε άμεσα απο δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου. Κάηκε έκταση περίπου 2 στρέμματα και κάποιες ελιές του κτήματος έπαθαν σοβαρή ζημία. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. Στο πεδίο της πυρκαγιάς έδρασαν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραπάνω φωτιά δεν ήταν η μόνη καθώς μια άλλη φωτιά καίει κοντά στην Express Service και ακόμα μια κοντά στην TOYOTA.

Μέχρι στιγμής καμία από τις εστίες δεν έχει πάρει διαστάσεις χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών. Όμως εγείρονται κάποια ερωτηματικά για το αν ήταν ή όχι τυχαίο που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών και θα διευκόλυναν αυτό της φωτιάς να εξαπλωθεί αν η επέμβαση δεν ήταν άμεση, όπως και ήταν.

Βίντεο από την κατάσβεση στην Ξαλάφτιζα, από το ermionidagreece.gr: