ΚοινωνίαΑρχείο

Νέο Νοσοκομείο στην Αργολίδα: Πουλάνε τα αρνιά τους για να γιατρεύονται στην Αθήνα (Video)

Στην ανάγκη των φτωχών που αναγκάζονται να πουλήσουν την περιουσία τους για να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία της Αθήνας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μέρος των χρημάτων που θα πάρει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του κορωνοϊού θα πάνε για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νομαρχιακού νοσοκομείου στην Αργολίδα. 

Η αποκάλυψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ότι ξεκινά το Σεπτέμβρη η συζήτηση για τα υγειονομικά θέματα όλης της Περιφέρειας αφορά και το νέο νοσοκομείο στην Αργολίδα.

Ο κος Νίκας δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αυτό συμφέρει τον κόσμο και ιδιαίτερα το φτωχό κόσμο. Γιατί το οργανωμένο νοσοκομείο δίπλα του το θέλει κυρίως ο φτωχός κόσμος. Για να μην πουλάει και το αρνί του για να πηγαίνει στην Αθήνα για να γιατρεύεται.

Ο κος Νίκας είπε ότι το Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συζήτηση και στο περιφερειακό συμβούλιο για τα υγειονομικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι στον τομέα αυτό «είμαστε σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

Ο Περιφερειάρχης είπε:

Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κεντρικό νομαρχιακό νοσοκομείο. Το χρειαζόμαστε και θα το κάνουμε. Αυτό ζητά ο κόσμος, αυτό εξυπηρετεί τον κόσμο και την υγεία του.  Δεν επιτρέπεται να είμαστε ένας νομός χωρίς νομαρχιακό νοσοκομείο που να έχει όλες τις προϋποθέσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Νίκας αναφέρεται στη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Αργολίδα που θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου.

Όπως έχει τονίσει στο παρελθόν «Η Αργολίδα από πλευράς υποδομών είναι ο πιο υποβαθμισμένους νομός σε ολόκληρη την περιφέρεια. Έχουμε λοιπόν στην περιοχή της Δαλαμανάρας 100 περίπου στρέμματα χώρο, για να προχωρήσουμε στην κατασκευή μια μεγάλης υπερσύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας, προφανώς κρατώντας και τις δύο δομές που υπάρχουν και στο Άργος και στο Ναύπλιο».

Παρακολουθείστε εδώ όλη την συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη.