ΕλλάδαΑρχείο

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη σήμερα στις 11:00

Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καλπάζουν και καταρρίπτεται το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 11.00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου στην τακτική τηλεδιάσκεψη για την επιδημία του κορωνοϊού.

Η κατάσταση χθες ξέφυγε από κάθε έλεγχο αφού ανακοινώθηκαν 203 νέα κρούσματα και ένας θάνατος ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων σε 17. 

Διαβάστε ακόμη: 

Κορωνοϊός στον Πανναυπλιακό: Κλείνει το ΔΑΚ Ναυπλίου
Τεστ σε όλη την ομάδα

 

Μάλιστα, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι μπορεί να έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων κάθε μέρα αφού, όπως επεσήμανε, η κατάσταση δεν εξελίσσεται ομαλά. 

«Ο δείκτης αναπαραγωγής της επιδημίας, το περίφημο RT, το RΟ, όπως λέγαμε παλιά, από 20 Ιουλίου έχει ξεπεράσει το 1. Είναι λίγο πάνω από το 1. Φαντάζομαι ότι και στα επικαιροποιημένα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα» είπε ο κ. Σύψας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι η πανδημία αποκτά μια δυναμικότητα με την έννοια ότι ένας μολυσμένος άνθρωπος μπορεί να μολύνει περισσότερους από 1 συνανθρώπους του γύρω.

Εις επίρρωση των παραπάνω έρχονται και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα HERACLES του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, αν δεν διακοπεί η πορεία εξάπλωσης που καταγράφει ο κορωνοϊός τώρα, μέχρι το τέλος του 2020, η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 700 κρούσματα την ημέρα!

Την ίδια στιγμή η αστυνομία και το Λιμεναρχείο εντείνουν τους ελέγχους και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί και να ελεγχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.