ΚοινωνίαΑρχείο

Χωλαίνει το κτηματολόγιο στην Αργολίδα με συμμετοχή κάτω από 50%

Χαμηλή συμμετοχή σε δέκα περιοχές καταγράφεται στις αιτήσεις για το Κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα η συμμετοχή είναι η μισή από την αναμενόμενη σε Αργολίδα, Λακωνία Αχαΐα και Κορινθία, όπου πλησιάζουν το 50%.

Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη ακόμα πιο χαμηλά (42,7%), σε Λέσβο και Λήμνο η συμμετοχή είναι μόλις 35,7% ενώ στη Δυτική Αττική και στα νησιά της Αττικής το ποσοστό είναι 31%.

Την ίδια στιγμή αυτό που ενδιαφέρει περίπου 15.000 ιδιοκτήτες σε 21 περιοχές είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του μπορούν να δηλώσουν ή να διεκδικήσουν την περιουσία τους, καθώς τότε λήγουν οι προθεσμίες διόρθωσης των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολόγιο και όσα ακίνητα φαίνονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα περιέλθουν στο Δημόσιο.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται το Άστρος, το Παράλιο Άστρος, περιοχές στην Καλαμάτα, την Αμαλιάδα τα Βριλήσσια και η Ελευσίνα από την Αττική, και περιοχές σε Κιλκίς, Δράμα, Φθιώτιδα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Καβάλα, Άρτα, Τρίκαλα, Βέροια, Θεσπρωτία, Λάρισα και Πιερία. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες μπορούν να αξιοποιήσουν την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη του 2020.

Παράλληλα προετοιμάζεται εκ νέου ένα πολύπλευρο επικοινωνιακό πρόγραμμα 120 ημερών (3 Σεπτεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου), το οποίο περιλαμβάνει διαφήμιση σε 100 ιστοσελίδες πανελλήνιου και περιφερειακού ενδιαφέροντος, χρήσιμα infographics, χρηστικά video για όλες τις φάσεις της κτηματογράφησης και στρατηγική εξωστρέφειας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.