ΚοινωνίαΑρχείο

Αχλαδοκαμπίτης νεκρός από κορωνοϊό. Δεκάδες κρούσματα μετά από πάρτι απόδημων από Αργολίδα

Σε μπελάδες μπήκαν οι Αχλαδοκαμπίτες της Αμερικής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μία εκδήλωση που διοργάνωσαν πρόσφατα είχε ως συνέπεια να διαπιστωθούν γύρω στα 70 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες στο χωριό του Άργους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Αδελφότητα Αχλαδοκαμπιτών «Άγιος Δημήτριος», δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή νοσηλευόμενος με κορωνοϊό στο νοσοκομείο, μετά από το πάρτι που διοργανώθηκε στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου.

Η αδελφότητα που έχει την έδρα της στο Σικάγο στην πολιτεία του Ιλινόιος ιδρύθηκε το 1905 από απόδημους Έλληνες με καταγωγή από τον Αχλαδόκαμπο του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό καταγόμενου από την Αργολίδα, αν και εκτός Ελλάδας.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστο πόσοι ακόμα νοσηλεύονται και σε τι κατάσταση μετά την συρροή κρουσμάτων που αναφέρεται πως παρατηρήθηκε στην περιοχή του Ιλινόις.

UPDATE: Πώς «χτύπησε» ο κορωνοϊός τον ομογενή από τον Αχλαδόκαμπο. Δεν είχε γίνει πάρτι πριν τον θάνατό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια βόλτα στον Αχλαδόκαμπο θα σας αποζημιώσει – Το ορεινό Covid Free χωριό της Αργολίδας με τους φιλόξενους ανθρώπους, σας περιμένει όλες τις εποχές του χρόνου