ΡεπορτάζΑρχείο

Κορινθία: Σκάνε το ένα μετά το άλλο κρούσματα κορωνοϊού στις δημόσιες υπηρεσίες!

Το ένα μετά το άλλο σκάνε τα κρούσματα κορωνοϊού στις δημόσιες υπηρεσίες της Κορινθίας. Μετά τον ΟΑΕΕ και την Εφορία, χθες Σάββατο 3 Οκτωβρίου, καταγράφηκε κρούσμα στο Οικονομικό Τμήμα ΠΕ Κορινθίας ενώ αναστάτωση προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου από φήμες που ήθελαν να κλείνει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αποστόλου Παύλου. 

Κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κρούσμα κορωνοϊού και στη διεύθυνση Οικονομικού της Π.Ε. Κορινθίας μετά τα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στην Εφορία Κορίνθου και τον ΟΑΕΕ. 

Η υπάλληλος του συγκεκριμένου τμήματος βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, ενώ στο κτήριο πραγματοποιήθηκε απολύμανση και οι 10 εργαζόμενοι της υπηρεσίας μετέβησαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια τεστ. 

Αύριο Δευτέρα 5 Οκτωβρίου αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πόλη της Κορίνθου το οποίο θα επισκεφθεί τη ΔΟΥ, τον ΟΑΕΕ, την ΠΕ Κορινθίας, αλλά και τον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου. 

Η σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια ανέφερε πώς: «Το βράδυ χθες Παρασκευή 2 Οκτωβρίου εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό 55χρονη υπάλληλος της Π.Ε. Κορινθίας. Ήδη διενεργείται ιχνηλάτηση των επαφών, όπως και έλεγχος σε όλους τους συναδέλφους της εν λόγω υπαλλήλου, στο τμήμα που αυτή εργάζεται. 

Μεθαύριο Δευτέρα 5 Οκτωβρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα προβεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους των εργαζομένων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, στο οποίο γίνεται συστηματικός καθαρισμός όλων των χώρων, ενώ από την ίδια ημέρα θα μείνει κλειστό το γραφείο της συγκεκριμένης υπαλλήλου».

Τι συνέβη στο ναό του Αποστόλου Παύλου; 

Ο μητροπολιτικός ναός του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου βρέθηκε στο επίκεντρο της πανελλήνιας ειδησεογραφίας, αφού η είδηση του κλεισίματος του ναού για λίγες ώρες παρερμηνεύτηκε ως γενικό λουκέτο. 

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος εθελοντής στις κοινωνικές δομές του Ναού – που ειρήσθω εν παρόδω διεκπεραιώνει τεράστιο κοινωνικό έργο – παρουσίασε προ ημερών ελαφρά συμπτώματα που προσιδίαζαν με αυτά του κορωνοϊού, δηλαδή πυρετό, βήχα, πονοκέφαλο, κ.ά. 

Ο εθελοντής απομακρύνθηκε  αυτοβούλως από τις δομές και εφόσον τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν έκανε τεστ κορωνοϊού το οποίο βγήκε θετικό. Για λόγους δημόσιας υγείας και προφύλαξης του κοινού, ο ναός έκλεισε μία ώρα νωρίτερα το απόγευμα εκείνης της μέρας, προκειμένου να γίνει η απολύμανση και ξανάνοιξε κανονικά το πρωί της επομένης. 

Αναστάτωση και στο 4ο Λύκειο Κορίνθου – Δεύτερο κρούσμα στον ΟΑΕΕ

Εν τω μεταξύ αναστάτωση έχει προκληθεί στο 4ο Λύκειο Κορίνθου καθώς ο γιος του ζευγαριού που επιβεβαιώθηκαν ως τα αρχικά κρούσματα κορωνοϊού σε ΟΑΕΕ και ΔΟΥ βρέθηκε στο χώρο του σχολείου για να παίξει μπάσκετ. 

Λίγες ώρες αργότερα το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα στον ΟΑΕΕ Κορίνθου, το οποίο “έδεσε” μεταξύ τους τις τρεις φαινομενικά ανεξάρτητες περιπτώσεις κρουσμάτων (ΟΑΕΕ-ΔΟΥ, ΠΕ Κορινθίας, Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου). 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “jenny’s world” πρόκειται για υπάλληλο του ΤΕΒΕ, συνάδελφο του πρώτου κρούσματος και σύζυγο της υπαλλήλου της Π..Ε. Κορινθίας που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Επομένως, όλα τα κρούσματα φαίνεται να συνδέονται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, με τα δυο πρώτα καθότι το δεύτερο κρούσμα του κορωνοϊού στο ΤΕΒΕ έχει και σχέση και επαφές με τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.