ΚοινωνίαΑρχείο

Τρίπολη: Θέλουν να γεμίσουν την πόλη με τεράστια κομμένα έλατα ύψους 10-13 μέτρων!

Σε μια περίεργη ανακοίνωση προέβη ο δήμος Τρίπολης πριν λίγες μέρες, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ψάχνει να βρει έλατα για κόψιμο! Σε μία εποχή που το περιβάλλον απειλείται από χίλιες δυο καταστροφές, ο δήμος Τρίπολης αναζητά έλατα που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν!

Βέβαια, σε καμία περίπτωση, η ανακοίνωση δε μιλά για δασικές εκτάσεις παρά για δέντρα που ανήκουν σε ιδιώτες, ωστόσο ενθαρρύνει την αποκοπή τους και απομάκρυνσή τους από το φυσικό περιβάλλον. 

Επιπλέον, ο στολισμός της πόλης, με δέντρα νεκρά που βίαια έχουν αποκοπεί από το περιβάλλον και μετά το πέρας των εορτών στην καλύτερη θα γίνουν καυσόξυλα, απέχει πολύ από αυτό που ονομάζεται περιβαλλοντική συνείδηση και πολιτισμός. 

 

Η ανακοίνωση του δήμου Τρίπολης λέει τα εξής:

«Ο Δήμος Τρίπολης στα πλαίσια προετοιμασίας του εορτασμού των Χριστουγέννων 2020 και της Πρωτοχρονιάς 2021, αναζητά έλατα ύψους 10-13 μέτρων για στολισμό του κέντρου της πόλης.

Παρακαλούνται οι κάτοχοι τέτοιων ελάτων, που επιθυμούν την απομάκρυνσή τους από την ιδιοκτησία τους για λόγους ασφαλείας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους τηλεφωνώντας στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου (2713 600430-430 2713 600402 μέχρι 31/10/2020)».