ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανάπλι Εμπρός: Ασεβείς Νεοναυπλιείς. Αναβλήθηκε το θέμα της οδού Ευαγγελίας Δεϊλάκη

Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος ονοματοδοσίας του δρόμου που ξεκινάει από την Πλατεία Σαγιά στην Αρβανιτιά και φτάνει μέχρι το Ελικοδρόμιο, σε οδός «Ευαγγελία Δεϊλάκη». Το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων αλλά δεν τέθηκε προς ψήφιση.

Την ίδια στιγμή η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός!» χαρακτηρίζει παράξενο ο δρόμος της Ακροναυπλίας να ονομάζεται «Ακροναυπλίας», ήτοι με το ίδιο όνομα με το κάστρο, όπως προτάθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Γκόνη.

Όπως αναφέρει χαρακτηρτιστικά το «Ανάπλι Εμπρός!»:

«Θα ανοίξει ο ουρανός του Ναυπλίου και θα εμφανιστούν ο Παλαμήδης, ο Οίακας και ο Ναυσιμέδων, μαζί με την Καλλιόπη, τον Άγγελο και τον Νίκο και θα μας πλακώσουν όλους εμάς τους ασεβείς νεοναυπλιείς.

Πως νομίζετε αγαπητοί μου ότι ζείτε στον παραδεισένιο τόπο; Στο γραφικό Ναύπλιο; Πως έγινε και η λαίλαπα της οικοδομής και της αντιπαροχής που ισοπέδωσαν την σπουδαία αρχιτεκτονική μας κληρονομιά απ΄ άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα και επέβαλαν το γκρίζο στις γειτονιές της Ελλάδας δεν έφτασε στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου; Πως εμείς εξαιρεθήκαμε και ζούμε στον παραδεισένιο τόπο που τον επισκέπτονται εκατομμύρια δίνοντας ανάσες στην τοπική οικονομία;

Έτσι από μόνο του έγινε;

Πως έγινε και τα τσιμεντένια κέρδη δεν κατέλαβαν το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου;

Πως σώθηκαν τα νεοκλασικά και τα εξαιρετικά λαϊκά σπίτια της άνω πόλης;

Πως έχουμε ακόμα κάποια λίγα δείγματα της Αρτ Νουβώ στην πόλη μας;

Πως σώθηκαν κάποια σαχνισιά που θαυμάζουμε σήμερα;

Πώς που να πάρει;

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ με συμπαραστάτες κάποιους ελάχιστους πεφωτισμένους της Ναυπλιακής κοινωνίας αγωνίστηκαν με όλο τους το είναι κατά της κερδοσκοπίας της οικοδομής, προκειμένου να σωθεί η πόλη.

Και τα κατάφεραν.

Ναι, ουσιαστικά τα κατάφερε η τότε Προϊσταμένη της Αρχαιολογίας Ευαγγελία Δεϊλάκη.

Πρέπει να νοιώθουμε εμείς οι νεοναυπλιείς ευγνωμοσύνη για όλη μας την ζωή για την ευτυχία που μας έδωσε ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος να ζούμε σε αυτό τον υπέροχο τόπο. Και την ευγνωμοσύνη μας πρέπει να την μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές. Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι πρέπει να αντιληφθούν ότι χωρίς την Δεϊλάκη το Ναύπλιο θα ήταν μια ειθισμένη επαρχιακή πόλη, όπως τόσες άλλες και θα είχαν την επιχείρησή τους σε μια τσιμεντούπολη. Σκεφτείτε το, αγαπητοί ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της εστίασης.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ονομάσει έναν δρόμο προς τιμήν της.

Την Τρίτη το βράδυ ήλθε το θέμα της ονοματοδοσίας της οδού Ευαγγελίας Δεϊλακη για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μιλάμε για τον δρόμο που ξεκινάει από την Πλατεία Σαγιά στην Αρβανιτιά και φτάνει μέχρι το Ελικοδρόμιο. Να ονομασθεί οδός Ευαγγελίας Δεϊλάκη ένας μεγαλειώδης δρόμος που διατρέχει το υπέροχο διαχρονικό κάστρο του Ναυπλίου. Είναι τουλάχιστον παράξενο ο δρόμος της Ακροναυπλίας να ονομάζεται «Ακροναυπλίας», ήτοι με το ίδιο όνομα με το κάστρο μας, όπως προτάθηκε.

Το θέμα της ονοματοδοσίας του δρόμου αυτού ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο με την σχεδόν ομόφωνη (πλην ενός) έγκριση του Τοπικού Συμβουλίου Ναυπλίου, που είχε συνεδριάσει στις 8 Ιουλίου 2020 μετά από πρότασή μας. Είχε και την έγκριση της αρμόδιας Περιφερειακής Επιτροπής. Το θέμα ήταν ώριμο για ψήφιση. Και μετά θα έμενε η τοποθέτηση των πινακίδων και μια σπουδαία εορτή για να την τιμήσουμε

ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΛΑΝ!!!!!! ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ!!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ

Τι περιμένουν;

Τους καλούμε άμεσα να έλθει ξανά για ψήφιση. Είναι ντροπή να αναμένουμε και άλλο.

Ψηφίστε το τις αμέσως επόμενες μέρες!!!!

Εμείς είμαστε στην πλευρά των ευγνωμονούντων και των ευγνωμονουσών συμπολιτών μας. Ας αποδείξει και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι είμαστε στην ίδια πλευρά»