ΨυχαγωγίαΑρχείο

Καραντίνα με κλαρίνα στην Αρκαδία: Αυτό το τραγούδι αφιερώνει η Βλαχέρνα στο lockdown

Μουσικοί από τη Βλαχέρνα Αρκαδίας συνέθεσαν και παρουσιάζουν ένα παραδοσιακό τραγούδι με στίχους εμπνευσμένους από την καραντίνα.

Το κομμάτι που είναι αφιερωμένο στο δεύτερο lockdown ανέβηκε στο youtube και στο vlaxerna.gr, σε μουσική και ενορχήστρωση καλλιτεχνών από το χωριό του Δήμου Τριπόλεως.

Κυρίαρχο στοιχείο στο κομμάτι το κλαρίνο.

 

Η Βλαχέρνα

Η Βλαχέρνα είναι οικισμός της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας που ανήκει στον δήμο Τριπόλεως. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 372 κατοίκους. Είναι κτισμένη σε ύψος 940 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στις πλαγιές του Μαινάλου. Το όνομά της έχει βυζαντινή προέλευση. Η παλαιότερη ονομασία ήταν Μπεζενίκος, όπως και το γνωστό κάστρο.

Με γερά πέτρινα σπίτια και εκκλησιές αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρκαδικής συνοίκησης. Ο Άγιος Αθανάσιος, η κεντρική εκκλησιά της Βλαχέρνας είναι ένα εξαίρετο δείγμα πέτρινης ναοδομίας. Κοντά στη Βλαχέρνα βρίσκεται η Μονή Ελεούσας και η Παναγιά της Βλαχέρνας, όπως και η Παναγιά η Καταφυγιώτισσα, μέσα σε σπήλαιο. Πολύ κοντά στο δρόμο προς την Καμενίτσα βρίσκεται το άλλο κάστρο της περιοχής, το Αγγελόκαστρο. Το χώριο διαθέτει ταβέρνες και καταλύματα.

Απέχει 32 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, 7 χιλιόμετρα από το Λεβίδι και 12 χιλιόμετρα από τη Βυτίνα.