ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανταρσία στη «Νέα Αρχή» στο Άργος

Με ένα σύμβουλο από τους τέσσερις που αρχικά είχε εκλέξει έμεινε ο συνδυασμός «Νέα Αρχή» στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους- Μυκηνών.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Νέα Αρχή» επικεφαλής της οποίας είχε τοποθετηθεί ο γιατρός Γιώργος Πανοβράκος αποτελείτο, μετά τις εκλογές του Μαϊου 2019, από τους Γιώργο Πανοβράκο ως επικεφαλής της παράταξης, και τους συμβούλους: Πέτρο Καρούζο (Άργος), Νίκο Σκανδάλη (Άργος), Γιάννη Λυκοσκούφη (Λέρνα) και Νίκο Κοντό (Νέα Κίος).

Η ανομοιογένεια της παράταξης γεννούσε εξ αρχής αντιπαραθέσεις και οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην αδρανοποίηση. Η αδυναμία αυτή να ανταπεξέλθει η δημοτική παράταξη στον ρόλο της οδήγησε τελικά στην αποχώρηση τριών εκ των πέντε συμβούλων της, των Πέτρου Καρούζου, Γιάννη Λυκοσκούφη και Νίκου Κοντού.

Σύμβουλοι Νέας Αρχής

 

Με ανακοίνωσή τους οι τρεις σύμβουλοι αναφέρουν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Άργους-Μυκηνών τους λόγους που τους οδήγησαν στο να αποχωρήσουν από την παράταξη:

«Κύριε Πρόεδρε,

Παρά την εμφανέστατη πλέον ανεπάρκεια της δημοτικής πλειοψηφίας να διοικήσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές, ανεπάρκεια που έχει καταστήσει το Άργος πλήρως υποβαθμισμένο δήμο, και η αντιπολίτευση με κανένα τρόπο δεν εκπληρώνει τον ρόλο που της έχει ανατεθεί.

Όσον αφορά την παράταξη «Νέα Αρχή» στην οποία ανήκαμε μέχρι τώρα, με αποκλειστική ευθύνη του επικεφαλής της (του οποίου τις στοχεύσεις δεν γνωρίζουμε), ουδέποτε λειτούργησε ως παράταξη και περιορίστηκε σε σποραδικές θετικές παρεμβάσεις των εκλεγμένων συμβούλων της. 
Ως τέτοια έχει πάψει πλέον να υπάρχει.    

Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι είναι αδήριτη ανάγκη να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης η οποία θα συσπειρώσει όλους τους νέους ανθρώπους του Δήμου μας, θα υπερβεί τις αδυναμίες όλης της αντιπολίτευσης στο Δήμο Άργους-Μυκηνών και θα τερματίσει στη δεκαετή παρουσία της μετριότητας στη διοίκηση του.

Επειδή ο Δήμος μας διοικείται εδώ και δέκα χρόνια από ανθρώπους κατώτερους της ιστορίας του και των προοπτικών του και τα αποτελέσματα είναι πλέον οφθαλμοφανή.

Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας από τη δημοτική παράταξη “Νέα Αρχή”».

Τη επιλογή του κ. Πανοβράκου ως επικεφαλής της παράταξης πολλοί την αποδίδουν στον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα από την παρουσία του οποίου στα κοινά φέρεται δυσαρεστημένη η βάση του Άργους. Αρχή εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιός ξέρει!