ΚοινωνίαΑρχείο

Επιστροφή στο Άργος για τις νοσηλεύτριες που έστησαν γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Το νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε εθελοντικά από το Άργος και από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τίμησε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου υποδέχτηκε στο Διοικητήριο αντιπροσωπεία των ομάδων νοσηλευτών από το Άργος, την Κρήτη, την Κομοτηνή, την Κέρκυρα και τα Γιάννενα που έσπευσαν στο πλευρό των συναδέλφων τους από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που η πράξη μας αυτή βρήκε ανταπόκριση και από άλλους συναδέλφους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Προτρέπουμε κι άλλους συναδέλφους μας και γιατρούς να σπεύσουν όπου υπάρχει ανάγκη», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αναστασία Γιαννακούλη από το Άργος, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της στο ΑΧΕΠΑ και σήμερα επιστρέφει στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους, καθώς με την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα σταδιακά αρχίζει και τίθεται υπό έλεγχο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο σκοπός είναι διττός, για το προσωπικό. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο από τη μια και από την άλλη πρέπει να παραμείνουν υγιείς και να προφυλάξουν τον εαυτό τους, ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στην οικογένεια τους και στο περιβάλλον τους. Όμως, έτσι είναι ο ιός, και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, πειθαρχία, υπευθυνότητα ώστε όλοι να είμαστε παρόντες και ασφαλείς».

«Η αποστολή μας εδώ ολοκληρώθηκε σήμερα. Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να μείνουμε περισσότερο, όμως και ο νόμος της Αργολίδας μας έχει ανάγκη. Ήταν μια εμπειρία ζωής, ήταν μια κατάσταση που δεν τη συναντάμε σε ένα νομαρχιακό νοσοκομείο. Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να το επαναλάβουμε και στο μέλλον», πρόσθεσε και ευχαρίστησε όλους και όλες που συνέβαλαν να στηθεί «αυτή τη γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Οι δηλώσεις της Αναστασίας Γιαννακούλη στο παρακάτω βίντεο του voria.gr: