ΚοινωνίαΑρχείο

Webinar για την ασφάλεια στο ίντερνετ με συμμετοχές από Ναύπλιο, Σύρο και Πειραιά

Το 4o Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT του Δήμου Ναυπλιέων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνουν την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 μ.μ. διαδικτυακή ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση (webinar) για γονείς, μαθητών και μαθητριών Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με την: Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά.

Το Σχολείο από το Ναύπλιο συμμετέχει στο πλαίσιο της συνέργειας με εκπαιδευτικούς-πρεσβευτές της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning και άλλους Φορείς, δίνοντας συνέχεια στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές Ε΄& Στ΄, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 23/10/2020 σε συνεργασία με το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στο σχολείο.

Η παρουσίαση δεν έχει γενικό ενημερωτικό χαρακτήρα για το διαδίκτυο αλλά θα περιέχει απλές οδηγίες χρήσης. Η κ. Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, θα μιλήσει για επίκαιρα θέματα όπως η προστασία των παιδιών από την υπερβολική ενασχόληση, η χρήση των κοινωνικών δικτύων και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, οι κίνδυνοι που απορρέουν από την ενασχόληση με το online gaming, το πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε γονικό έλεγχο στις συσκευές που χρησιμοποιεί το παιδί, η ενεργοποίηση της λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube κ.α. και θα απαντήσει σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Διαδικτυακή Ημερίδα για Γονείς από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και το Europe Direct για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 

Όποιος γονέας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση (webinar) θα πρέπει να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα: https://saferinternet4kids.gr/forms/webinar-9-12-2020/. Tις επόμενες ημέρες θα σταλεί στο προσωπικό του e mail o σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης. Η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθείται προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων.

Για την καλύτερη οργάνωση της ενημερωτικής διάλεξης-παρουσίασης μέσω διαδικτύου (webinar) μπορείτε να υποβάλλετε εκ των προτέρων τυχόν ερωτήσεις ή θέματα στα οποία θα θέλατε να αναφερθούν οι ομιλητές στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/document/d/10Nt81XbHn9HIDJUx6mKuX_xByWgyRctw1DYNtiQG3gA/edit.