ΚοινωνίαΑρχείο

Τουρισμός: Τμήματα μετεκπαίδευσης σε Άργος, Λουτράκι, Πύργο και Καλαμάτα

Ξεκινούν οι αιτήσεις και τα μαθήματα με τη νέα χρονιά 2021 στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αργους του Υπουργείου Τουρισμού για πιστοποίηση και βελτίωση των γνώσεων των συμμετεχόντων και απόκτηση δημοσίου Πιστοποιητικού.

Μια σημαντική αλλαγή θα έχει φέτος η προκήρυξη για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, διπλασιάστηκε και η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το διάστημα του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, μέχρι τους 18 μήνες.

Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν επιβεβλημένες σε αυτή τη χρονική συγκυρία, αφού πρέπει να δοθεί η δυνατότητα παράλληλα με τους εργαζόμενους σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ανέργων στον τομέα του τουρισμού, να συμμετέχουν στα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης. Το επόμενο διάστημα του Δεκεμβρίου 2020 θα εκδοθεί η προκήρυξη με τις ειδικότητες ανά πόλη, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά αλλά και την διαδικασία κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης σε εφαρμογή του Υπουργείου Τουρισμού.

Θα λειτουργήσουν 33 τμήματα σε όλη την Ελλάδα ενώ για την Πελοπόννησο έχουν προγραμματιστεί 8 τμήματα στις ακόλουθες πόλεις: Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα. Εφόσον οι υγειονομικές εξελίξεις το επιβάλουν η παρακολούθηση των προγραμμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που η λειτουργία της αποτελεί πρότυπο από την περσινή περίοδο.

Όπως ενημερώνει ο διευθυντής της σχολής στο Άργος Κωνσταντίνος Καχριμάνης, τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού και των ανέργων και υλοποιούνται μόνο από το Υπουργείο Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος. Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο.

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67).