ΚοινωνίαΑρχείο

Lockdown: Με νέο ΦΕΚ επιτρέπονται ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα

Οι φωνές των ερασιτεχνών αλιέων εισακούστηκαν και απ’ ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να γίνει η συμβολική διαμαρτυρία που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή στο Ναύπλιο. Ο λόγος είναι πως με νέο ΦΕΚ προβλέπεται άδεια μετακίνησης εν μέσω lockdown για το κυνήγι και το ψάρεμα, λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων την πρώτη Κυριακή του έτους και έναρξη των προπονήσεων για συγκεκριμένες αθλητικές ομάδες.

Συγκεκριμένα η νέα απόφαση της κυβέρνησης, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, επιτρέπει ξανά τη μετακίνηση κυνηγών και αλιέων υπό προϋποθέσεις.

Η εν λόγω μετακίνηση θα πραγματοποιείται:

  • αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,
  • με τη συμμετοχή μέχρι και δύο ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας και
  • με πλήρη εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Ανοιχτά καταστήματα τροφίμων 1η Κυριακή του 2021

Στην ίδια απόφαση ορίζεται για καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων:

  • Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20, 27 Δεκεμβρίου 2020 και 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.
  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση – ως προς τα καταστήματα τροφίμων – της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Τι αλλάζει στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Στο ΦΕΚ, τέλος, σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται επίσης η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.