ΚοινωνίαΑρχείο

Τουρισμός: Πώς θα αποκτήσετε δημόσιο πιστοποιητικό σε Άργος, Καλαμάτα, Λουτράκι και Πύργο

Το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σήμερα (28/12) στην έκδοση και δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού.

Συνολικά θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης. Στην Πελοπόννησο αυτά κατανέμονται σε Άργος, Λουτράκι, Πύργο και Καλαμάτα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο. Στην Πελοπόννησο το συντονισμό έχει αναλάβει η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αργους.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, υπάρχει φέτος μια σημαντική καινοτομία στα τμήματα μετεκπαίδευσης η οποία συνίσταται στην αύξηση της συμμετοχής των ανέργων, καθώς διπλασιάστηκε η σχετική ποσόστωση από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού και των ανέργων και υλοποιούνται μόνο από το Υπουργείο Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος. Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο.

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67).

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στις πλατφόρμες των αρμόδιων εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου και θα διαρκέσει από τις 7 Ιανουαρίου 2021 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021.