ΠολιτισμόςΑρχείο

Κορινθία: Η Αγία Τριάδα στο Βασιλικό βρίσκει το μάστορά της

Προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για την αποκατάσταση των όψεων και τοπικών επισκευών στον ναό Αγίας Τριάδος Βασιλικού, στον Δήμο Σικυωνίων, στην Κορινθία, υπογράφηκε χθες Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της μητρόπολης Κορίνθου.

Η σύμβαση υπογράφηκε στα γραφεία της μητρόπολης, από την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα -που συνοδευόταν από την προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κορινθίας Μυρτώ Σμυρλόγλου- και τον μητροπολίτη Διονύσιο, παρουσία του πρωτοσύγκελλου της μητρόπολης Κορίνθου επίσκοπου Κεχρεών Αγάπιου.

Την υπογραφή της σύμβασης ακολούθησε συζήτηση για επιπρόσθετα θέματα που απασχολούν τις συνεργασίες μητρόπολης και Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και για θέματα που άπτονται της επικαιρότητας, της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και φυσικά της φιλανθρωπίας.

Στην έκφραση ευχαριστιών από την πλευρά του μητροπολίτη Κορίνθου, η αντιπεριφερειάρχης Αθ. Κόρκα σημείωσε, απαντώντας, ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, πάντοτε στέκονται αρωγοί όσον αφορά στην αποκατάσταση εκκλησιαστικών μνημείων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, σε όλη την Πελοπόννησο”.