ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αργολίδα: Εγκρίθηκε κονδύλι 800.000 ευρώ για το διοικητήριο στη ΡΕΑ

Κομβικές εγκρίσεις για έργα που αφορούν την Αργολίδα είχαμε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου. Σημαντικό πως έγινε η απαρχή για την κατασκευή διοικητηρίου στην Π.Ε. Αργολίδας στο παλιό εργοστάσιο ΡΕΑ, καθώς εγκρίθηκε κονδύλι 800.000 ευρώ για την αγορά του οικοπέδου, που ίσως και να μην χρειαστεί να ξοδευτεί στο σύνολό του. Ένα πρότζεκτ για το οποίο ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος έχει μεγάλα σχέδια, φιλοδοξώντας να καταστήσει τη ΡΕΑ ομφαλό της Αργολίδας.

Παράλληλα πράσινο φως δόθηκε και για το κονδύλι 15.000.000 ευρώ με το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χρηματοδοτήσει την ανάταξη της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής και όλες τις υπόλοιπες εργασίες που προβλέπει η σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα, αναφορικά με την επαναλειτουργία του τραίνου στο τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο. Ένα έργο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Περιφέρειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έφερε και πάλι στο προσκήνιο ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αργολίδας.

Μεταξύ άλλων η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την σύσταση και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο “μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας Ναυπλίου με σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα”.

Χρήσιμη η έγκριση για την προμήθεια 6.000 τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορωνοϊού, προς ενίσχυση των δομών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.