ΚοινωνίαΑρχείο

Αλήθεια ή μούφα τα περί Η1Ν1 στην Αργολίδα;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μία 35χρονη από την Επίδαυρο έχασε τη ζωή της από την εποχική γρίπη, ενώ φημολογείται πως τις προηγούμενες μέρες στην Αργολίδα έχασαν τη ζωή τους ένας 75χρονος, μία 59χρονη και ένας 49χρονος για τον ίδιο λόγο. Επίσης γίνεται λόγος και για έναν ασθενή από τη Νέα Κίο που νοσηλεύεται στο Άργος με συμπτώματα του ιού. 

Οι ασθενείς αυτοί νοσηλεύτηκαν αρχικά με συμπτώματα γρίπης αλλά οι λόγοι του θανάτου τους δεν έχουν γίνει γνωστοί. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση που να δηλώνει ότι αυτοί οι άνθρωποι όντως νοσούσαν από τον Η1Ν1 ή κάποιο παρεμφερές στέλεχος του ιού(πχ Η3Ν2).

Αλλά επειδή η τρομολαγνεία πουλάει, αρκετοί έσπευσαν να τους «βαφτίσουν» ως θύματα της εποχικής γρίπης βασιζόμενοι σε ενδείξεις, και χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται, προς το παρόν, από πουθενά.

Αρχικά πιστέψαμε κι’ εμείς ότι ο 49χρονος πήγε από Η1Ν1, πλέον όμως αντιμετωπίζουμε αυτά τα περιστατικά με επιφύλαξη. Ενδεχομένως να είναι αλήθεια, αλλά αν το επικίνδυνο στέλεχος του ιού όντως μας χτύπησε απειλητικά την πόρτα, δεν θα πρεπε να υπάρξει μία ενημέρωση από επίσημα χείλη; Τι περιμένουνε λοιπόν; Είναι ανεύθυνη η στάση των γιατρών τόσες μέρες να σιωπούν και να μην καθησυχάζουν τον κόσμο. Να τον τρομάξουν περισσότερο δεν γίνεται αφού ήδη φρόντισε γι’ αυτό ο τύπος…

Ας βγουν λοιπόν να μας πουν την αλήθεια. Μία απλή ενημέρωση και κάποιες συμβουλές προφύλαξης δεν θα έβλαπταν και τόσο σοβαρά την υγεία μας…