ΚοινωνίαΑρχείο

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις για τον Γύρο της Αρβανιτιάς

Εγκρίθηκε απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση των μελετών για την προστασία του «Γύρου της Αρβανιτιάς».

Η Δημοτική αρχή μετά την τελευταία κατολίσθηση και έπειτα από την ακτιβιστική δράση της τοπικής παράταξης «Ανάπλι Εμπρός», προχωρά τη μελέτη με εξειδικευμένο επιστήμονα και την ομάδα αυτού. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο δεν περίμενε ούτε καν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Ναυπλίου που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή με το ίδιο θέμα.  

Μία μελέτη, που αφού ολοκληρωθεί θα πάρει σάρκα και οστά ένα έργο που είναι από τα σοβαρότερα θέματα της πόλης.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το πρόβλημα της Αρβανιτιάς είναι προτεραιότητα για εμάς και καταβάλλουμε κάθε δυνατό τρόπο για να είναι για όλους η Αρβανιτιά, η ιδανικότερη τοποθεσία άθλησης, ξενάγησης, ψυχαγωγίας και κόσμημα της πόλης μας».

Να σημειωθεί ότι υπάρχει γεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ από το 2010. Η πρόταση για τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί και στο προσεχές συμβούλιο κοινότητας, μετά από εισήγηση του Κώστα Καράπαυλου, εκ μέρους της παράταξης «Ανάπλι Εμπρός».

Για το θέμα είχε γράψει σχετικά και ο αρχαιολόγος Χρήστος Πιτερός, εστιάζοντας στην προστασία του Ενετικού τείχους της Ακροναυπλίας.