ΡεπορτάζΑρχείο

Φρίκη στη Μάνη: Ποιόν καίει η μητέρα της 12χρονης – Εμπλέκεται ο παππούς; (Video)

Σπάει τη σιωπή της η μητέρα της 12χρονης που κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από ιερέα σε χωριό της Μάνης και αποκαλύπτει με δάκρυα στα μάτια όσα γνωρίζει για την ανατριχιαστική υπόθεση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υποστηρίζει ότι αρχικά δεν είχε καταλάβει ότι κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει με τον ιερέα. Ανακαλεί στη μνήμη της ωστόσο, διάφορα περιστατικά που τώρα, μετά τις εξελίξεις, θα μπορούσαν να μαρτυρούν καταστάσεις.

“Πάνω είχε ρούχα, κάτω δεν είχε. Και μπαίνω στο δωμάτιο και ο παπάς αρχίζει να γελάει…  Και ρώτησα την κόρη μου τι έγινε. Δε μου απαντάει. Και στην κουβέρτα έχω δει αίματα. Και δεν πέρασε από το μυαλό μου ο παπάς. Μπροστά μου δεν γινόταν τίποτα…”

Η μητέρα λέει, ότι η κόρη της, της αποκάλυψε πολύ αργότερα, όλα όσα γίνονταν…“Πες μου κορίτσι μου, γιατί δε μου είπες κουβέντα; Φοβόμουνα μαμά… Μου λέει: Είναι αλήθεια μαμά… Ο παπάς μου έχει κάνει…”

Την βίαζε ο παππούς της;

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του αδερφού του κοριτσιού. “Εμένα η μικρή δε μου είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο…” υποστηρίζει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, η μητέρα, εμφανίζεται κατηγορηματική για την ύπαρξη δεύτερου προσώπου στην κακοποίηση του παιδιού: “Δεν υπάρχει δεύτερο άτομο. Μόνο ο παππάς”!

Το κορίτσι στην κατάθεσή του πάντως φέρεται να κατονομάζει για ασέλγεια ακόμη έναν άντρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο αυτό είναι συγγενής της 12χρονης.

«Το παιδάκι το περιέλαβα με στοργή και αγάπη» – Τι λέει ο παπάς της Μάνης μέσα από τη φυλακή

Όπως είπε ο δικηγόρος του ιερέα η αρχική καταγγελία αφορούσε τον βιολογικό παππού της 12χρονης και όχι τον ιερέα! Μάλιστα, είπε ότι ο ιερέας ήταν εκείνος που ειδοποίησε «Το χαμόγελο του παιδιού» για την 12χρονη, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Είμαι σοκαρισμένος από τις καταθέσεις επειδή η μητέρα είχε πει άλλα πράγματα στις καταθέσεις της. Συνιστώ ψυχραιμία… Τα πραγματικά στοιχεία είναι διαφορετικά από όσα ακούγονται. Το παιδί δεν έμεινε ποτέ μόνο του με τον ιερέα. Όταν η μητέρα αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα, ο ιερέας έστειλε το παιδί στο “Χαμόγελο του παιδιού”… Υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός του παιδιού. Υπάρχει ένα σημείο που χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεως αλλά σίγουρα δεν υπάρχει τραυματισμός, γιατί κάτι ακούστηκε για αίμα…»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιερέα, η καταγγελία για κακοποίηση από τον παπά, ήρθε αργότερα… «Όταν ο ιερέας οδήγησε το παιδάκι στις εγκαταστάσεις του “Χαμόγελου του παιδιού” μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το παιδάκι κατήγγειλε τον βιολογικό του παππού… Είναι πιο πιασάρικο να ακούγεται ότι πρόκειται για παπά και κακοποίηση… Μετά από επίμονες ερωτήσεις, τότε με επιφύλαξη ακούστηκε και ο ιερέας»

Σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης στη Μάνη: «Η μαμά ήταν εκεί την ώρα που με βίαζε!» (Video)

«Την είχα σαν παιδί μου» λέει ο παπάς

Διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες ο ιερέας που φέρεται να κακοποίησε 12χρονη στο χωριό Οχιά του δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Ο ιερέας που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, διαψεύδει κατηγορηματικά πως έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις στην 12χρονη.

«Δεν έχω αγγίξει ποτέ το κορίτσι. Το είχα σαν παιδί μου. Η αλήθεια θα αποδειχθεί στο δικαστήριο» λέει ο ιερέας.

Η κόρη του παπά λέει ότι είναι αθώος

Η κόρη του προσωρινά κρατουμένου ιερέα μιλώντας στο OPEN αποκάλυψε πως ο ίδιος ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της πήγαν την 12χρονη στο Χαμόγελο του Παιδιού καθώς η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ίδιος ο πατέρας μου πήγε το παιδί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” μαζί με την αδελφή μου. Πώς είναι δυνατόν ο “βιαστής” να πήγε ο ίδιος το παιδί που υποτίθεται ότι κακοποίησε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”».

Η κόρη του ιερέα υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από την μητερά της 12χρονης: «Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου. Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα 57 του χρόνια να γύρισε και να έκανε αυτήν την πράξη από τη στιγμή που έχει μεγαλώσει τόσα κορίτσια. Πηγαίναμε φίλες στο σπίτι μας και να μην έχει δείξει κάτι».

Την ίδια ώρα από το Χαμόγελο του Παιδιού διευκρινίζουν πως η 12χρονη κατέληξε στον οργανισμό κατόπιν εισαγγελικής εντολής.