ΚοινωνίαΑρχείο

Πληθαίνουν τα αιτήματα για ανακύκλωση στο Άργος

Την εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης στο Άργος επιθυμούν ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ζητώντας από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών να πράξει τα δέοντα το συντομότερο δυνατό.

Μετά την συγκέντρωση ψηφιακών υπογραφών μέσω avaaz, δημότης της πόλης με επιστολή του στη στήλη «Παράπονα στον Δήμαρχο», επισημαίνει τα εξής:  

«Σε μια τέτοια πόλη,που κάθε της γωνιά αποτελεί κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας, με τους αρχαιολογικούς χώρους, το αρχαίο θέατρο, το κάστρο, τους στρατώνες του Καποδίστρια, αλλά και με τη σύγχρονη όμορφη πλατεία του Αγίου Πέτρου που κοσμεί το κέντρο της, θα πρέπει το θέμα της καθαριότητας και πιο ειδικά το θέμα της ανακύκλωσης να προβληματίσει.

Σεβόμενοι λοιπόν αυτούς τους χώρους θα πρέπει επιτέλους και σε άμεση προτεραιότητα να δημιουργηθεί δίκτυο αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών. Σε κάθε γειτονιά μας να υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης ώστε να μην πετιουνται τα ανακυκλώσιμα στα σκουπίδια και ταυτόχρονα να μειώνονται οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών που αποτελούν άσχημη εικόνα για την πόλης μας.

Με την ανακύκλωση δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και γενικότερα τα οφέλη είναι πολλαπλά. Παρακαλώ πολύ, εκφράζοντας μεγάλη μερίδα των πολιτών του Άργους, αυτή η ανάγκη να καταγράφει και να εισακουστεί από τους αρμοδίους».