ΆρθροΑρχείο

Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την Ερμιονίδα

Πολύ αργά θυμήθηκαν να ασχοληθούν κυβέρνηση, κόμματα και αυτοδιοίκηση με το πρόβλημα της Δομής στον «Γαλαξία». Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των μεταναστών 50 περίπου άτομα, εν μέσω κορωνοϊού μεταφέρθηκαν από άλλη δομή στο Πορτοχέλι. Ακόμα και ένας να μεταφέρθηκε όποιος έδωσε την εντολή μεταφοράς χωρίς καν να τον ελέγξει για τον ιό, έθεσε σε θανάσιμο κίνδυνο 500 ψυχές συν χιλιάδες κρανιδιώτες.

Οι ίδιοι οι μετανάστες είχαν επισημάνει τους κινδύνους που διατρέχουν από μόνοι τους μιλώντας στον anagnostis.org, όπως αναφέρεται στην δημοσίευση με τίτλο «Κραυγή απόγνωσης των προσφύγων της Ερμιονίδας» στις 4 Απριλίου 2020.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έστω και αργά επιβεβαιώνει τους φόβους του anagnostis.org τονίζοντας με επιστολή του ότι «ότι εν μέσω πανδημίας μεταφέρθηκαν ακόμη 50 άτομα στην ήδη ασφυκτικά γεμάτη δομή, ενώ εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι είχε ζητηθεί κινητή μονάδα υγείας και ενίσχυση του υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, αιτήματα στα οποία δεν δόθηκε ποτέ  απάντηση». 

Πέρα από το  θέμα των μετακινήσεων, ήρθαν μετανάστες από Μόρια και Σάμο αφού εξεταστήκαν μόνο στο αν έχουν πυρετό, η τυχαία εξέταση ασθενούς που αιμορραγούσε, οδήγησε στην διαπίστωση ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Το τυχαίο αυτό γεγονός, σε συνδυασμό με την εργαζόμενη Πορτοχελιώτισα που διαπιστώθηκε πρώτη ότι πάσχει από κορωνοϊό,  οδήγησε στη διαπίστωση 150 ασυπτωματικών μεταναστών. Ακούγεται περίεργο πως σε τόσο μικρό κύκλο υπάρχουν τόσοι πολλοί ασυπτωματικοι ασθενείς, που μοιάζει περισσότερο με φάρσα παρά με επιστημονική διαπίστωση. Αν πάλι είναι όντως έτσι θα πρέπει η κυβέρνηση να πανηγυρίζει που έχει ένα τόσο πλούσιο υλικό για επιστημονική εξέταση.

Εγκλήματα διαρκείας

Αν και τα δημοσιεύματα του anagnostis.org επεσήμαναν την έλλειψη ιατρικών εξετάσεων στους μετανάστες, πράγμα που ζητούσαν αγωνιωδώς και οι ίδιοι, ο ΕΟΔΥ – Πρώην ΚΕΛΠΝΟ – περίμενε να υπάρξει πρώτα ασθενής για να παρέμβει. Εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής παρακολούθησης, μια έγγυος μετανάστρια έχασε το παιδί της, γιατί κανείς ούτε καν από την δομή έδειξε ενδιαφέρον στις αναφορές της ότι πονούσε.

Σε συνέχεια της αδιαφορίας, όλων των φορέων, η καθαρίστρια που σήμερα νοσεί από κορωνοϊό, και ενώ είχε διαπιστωθεί η ασθένεια σε Ελληνοαμερικανούς στο Πορτοχέλι, στη  κατοικία των οποίων πιθανόν δούλευε, δεν της έγινε αμέσως τέστ με αποτέλεσμα να εμφανίσει συμπτώματα Κορωνοϊού καθ όσον δούλευε στην δομή!

Η αδιαφορία του ΕΟΔΥ, επέτρεψε να υπάρχει στην Ερμιονίδα μια κινούμενη βόμβα!

Το τελικό χτύπημα, που θα πρέπει να το εξετάσει εισαγγελέας, είναι ότι ενώ γνώριζαν από την Μ. Πέμπτη, ότι μία Σομαλή είναι φορέας του κορωνοϊού, έβαλαν όλους σε κοινή καραντίνα με αποτέλεσμα να μεταδοθεί αστραπιαία ο κορωνοϊός και σε άλλα μέλη της δομής. Σε άλλες εποχές θα μιλούσαμε για μαζική εξόντωση, αλλά τώρα ασχολούμαστε με τα κροκοδείλια δάκρυα του Τσιόδρα και τον ανδρισμό του Χαρδαλιά.

Για να γίνει το χατίρι της Χρυσής Αυγής, βάλανε ακόμα και τον στρατό στο παιχνίδι, ενώ ήδη οι επιστολές Γεωργόπουλου με πρόσχημα την προστασία των μεταναστών κατέληγαν στον να τους εκδιώξουν από εκεί.

Η λογική αυτή πέρασε ήδη και στα περισσότερα κανάλια με πρωτοστατούσα την ΕΡΤ, όπου στην εκπομπή για τον Γαλαξία στο WebTV, αποφεύγουν οι δημοσιογράφοι της να πουν ότι η εργαζόμενη στον Γαλαξία που αρρώστησε πρώτη και αυτή και ο Κρανιδιώτης άντρας της δεν ήταν πρόσφυγας, αφήνοντας να διαχέεται η υποψία πως ο ιός ίσως να διαδόθηκε στην αρχική του μορφή μεταξύ των μεταναστών. 

Α.Ν.