ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ούτε μία συγγνώμη από Αυγουστόπουλο για την «κρυφή» συνεδρίαση

Έχοντας καταπατήσει τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και χωρίς να έχει αναζητήσει τρόπους  για το δημόσιο χαρακτήρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που καλώς έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο πρόεδρος Σταύρος Αυγουστόπουλος αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες, ζητάει και τα «ρέστα» με δήλωσή του.

Στην περιβόητη συνεδρίαση δεν υπήρχε ούτε καν ένα εξωτερικό μεγάφωνο, ώστε να μπορούν να ακούγονται τα τεκταινόμενα εκτός της αιθούσης. Πόσο μάλλον – δεδομένου ότι το επιτρέπει πανεύκολα η τεχνολογία – ότι θα μπορούσε να γίνει μετάδοση μέσω διαδικτύου της συνεδρίασης αυτής, που οι κανόνες προστασίας κατά της μετάδοση του Covid επέβαλαν να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κος Αυγουστόπουλος χωρίς να κάνει οιαδήποτε αναφορά στον κανονισµό λειτουργίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, που ορίζει ότι «οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες», τονίζει ότι «τα θέματα, οι εισηγήσεις, όλο το υλικό, αναρτάται στο διαδίκτυο όπως και οι ληφθήσες  αποφάσεις», ενώ συμπεραίνει ότι όσοι αντιδρούν στην εφαρμογή της νομοθεσίας και των δημοκρατικών διαδικασιών της λειτουργίας του κορυφαίου δημοτικού θεσμού θέλουν να «ανακόψουν  την πορεία του Δήμου».

Άσχετα αν ακόμα και σήμερα τόσες ημέρες μετά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου δεν έχει φροντίσει για την πληροφόρηση των δημοτών σχετικά με το τί συζητήθηκε και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, που έγινε μάλιστα με αυτό τον τρόπο υπό την ανοχή της αντιπολίτευσης, που κατόπιν εορτής χύνει κροκοδείλια δάκρυα περί δημοκρατίας και εφαρμογής του δημόσιου χαρακτήρα της.

Ο κος Αυγουσόπουλος, παρόλα αυτά, μιλά για δήθεν «επικριτικά και ανεύθυνα δημοσιεύματα σχετικά με την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου», κάνοντας ότι δεν έχει δει και αντίστοιχες δηλώσεις δημοτικών συμβούλων που τον κατηγορούν, και παρότι ο ίδιος δεν τήρησε τις δημοκρατικές διαδικασίες την Τρίτη 23/06/2020, μετά την κατακραυγή που ακολούθησε έρχεται τώρα χωρίς να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες, να μιλήσει «για την αποκατάσταση της «δημοκρατικής τάξης» αναφέροντας ότι:

«Α) Η αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Αργολίδος όπου γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια δεν υπερβαίνει τα 60 τ.μ.

Β) Δημοτικοί Σύμβουλοι, γραμματείς, πρόεδροι των κοινοτήτων, με εισηγητές ανέρχονται τουλάχιστον σε 50 άτομα.

Γ) Η «δια ζώσης» διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί κορωνοϊού γίνεται «κεκλεισμένων των θυρών», υπό τον ρητό και αυστηρό όρο να τηρούνται οι γνωστές υγειονομικές διατάξεις, απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου και τα γνωστά μέτρα για την προστασία της υγείας των παραγόντων του Συμβουλίου. Οφείλουμε να εφαρμόζουμε ρητά τους υγειονομικούς κανόνες.

Εξάλλου, τα θέματα, οι εισηγήσεις, όλο το υλικό, αναρτάται στο διαδίκτυο όπως και οι ληφθήσες  αποφάσεις.

Εάν ορισμένοι πιστεύουν, ότι με κακόβουλα σχόλια, θα ανακόψουν , την πορεία του Δήμου είναι γελασμένοι.

Ο Δήμος, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργεί Δημοκρατικά, όπως νόμιμα προβλέπεται και με απόλυτη διαφάνεια. Καιρός είναι να εμπεδώσουν «οι κακόβουλοι επικριτές», τι σημαίνει ατομική και συλλογική ευθύνη όπως επίσης και ποινική ευθύνη για τυχόν παραβίαση των σχετικών υγειονομικών διατάξεων».