ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Από το χάος στην ερημιά η Άργους

Οκτώ μήνες πίσω μοιάζει να γύρισε σήμερα η Αργολίδα, καθώς τέθηκε σε ισχύ το καθολικό lockdown. Η πρωτεύουσα του νομού Ναύπλιο σήμερα κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς από αυτούς που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα Σάββατα.

Μετά το χάος των δύο προηγούμενων ημερών, καθώς και την κίνηση που παρατηρήθηκε σήμερα στη λαϊκή αγορά της πόλης, οι δρόμοι άρχισαν σταδιακά να αδειάζουν και όσοι κινούνται είτε για εργασία είτε για τα απαραίτητα, είναι ελάχιστοι.

Η οδός Άργους τις μεσημεριανές ώρες παρουσίαζε μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σε σχέση με την Παρασκευή όπου ειδικά το ρεύμα από Αθήνα προς Ναύπλιο ήταν γεμάτο αυτοκίνητα.

 

Την ίδια ώρα, αρκετά είναι τα ραντεβού σε κουρεία και κομμωτήρια καθώς, μαζί με τα κέντρα αισθητικής, παραμένουν ανοιχτά σήμερα και αύριο. Μέχρι και τη Δευτέρα θα πάρουν «φωτιά» τα ψαλίδια.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όποιος θέλει να πάει το Σαββατοκύριακο σε κομμωτήριο, κουρείο, κέντρο αισθητικής θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033, τον αριθμό 2 και τα στοιχεία του.

Τα μέτρα λειτουργίας των κομμωτηρίων για τον κορωνοϊό προβλέπουν:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

 

Σε ότι αφορά την αστυνόμευση, ήταν χαλαρή τουλάχιστον τις πρωινές ώρες της πρώτης μέρας του lockdown. Στις 10 το πρωί μόνο ένα περιπολικό του Λιμενικού βρισκόταν στο λιμάνι, το οποίο ήταν άδειο από κόσμο.