ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ στο Κουρτάκι Άργους μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού υπάρχει στο Κουρτάκι του Δήμου Άργους – Μυκηνών και γι’ αυτό το λόγο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο χωριό την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για να πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ Covid-19.

Ο κάτοικος του χωριού που βρέθηκε θετικός βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ την ίδια στιγμή όσοι επιθυμούν να εξεταστούν για να δουν αν έχουν τον ιό, θα πρέπει να προσέλθουν απο 9:30 εως 12:00 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κουρτακιου την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεοδόσης Δαγρές: «Η Κοινότητα Κουρτακιου πρώτα ενδιαφέρεται για τους κατοίκους και μετα για να στολίζει Χριστουγεννιάτικα Δένδρα, να φτιάχνει φατνες και να πηγαίνει εκδρομές».

Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του χωριού καλεί όλους τους κατοίκους να έρθουν για να εξεταστούν: «Είναι απαραίτητο να έρθουν όλοι οι κάτοικοι, άσχετως αν έχουν ή οχι συμπτώματα. Είναι καλό για την υγεία όλων μας», υπογραμμίζει ευχόμενος παράλληλα καλές γιορτές σε όλους.

Κρούσματα είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και στην περιοχή του Ναυπλίου. Ο ΕΟΔΥ ήδη έχει διεξάγει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε Νέο Ροεινό και Άγιο Αδριανό, με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής να είναι ενθαρρυντικά. Συνεπώς δεν συντρέχει λόγος πανικού, ούτε όμως και εφησυχασμού, με δεδομένο το τι συνέβη στα Δίδυμα Ερμιονίδας, όπου η διασπορά ήταν μεγαλύτερη του αναμενομένου.

Τοπική κοινότητα Κουρτακίου χριστουγεννιάτικο δέντρο