ΡεπορτάζΑρχείο

Πως βρέθηκαν ξαφνικά πάνω από 30 αδέσποτα στο Άργος;

Αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κατάσταση βρίσκεται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Άργους – Μυκηνών, καθώς εντελώς ξαφνικά, έκαναν την εμφάνισή τους, πάνω από 30 αδέσποτα μαζεμένα στους δρόμους του Άργους.

Η τεράστια αγέλη, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, εθεάθη να κυκλοφορεί στις οδούς Καποδιστρίου, Χαλεπά (κοντά στα Γεφύρια), και Τριπόλεως, πλησίον του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι είδαν αυξημένο αριθμό αδέσποτων από τα συνηθισμένα και στην οδό Τσώκρη.

Σκυλιά Άργος
«Βόλτα» στην οδό Καποδιστρίου το μεσημέρι της Κυριακής*

Εκφράζονται φόβοι από τους κατοίκους για πιθανή επιθετική συμπεριφορά τους απέναντι σε παιδιά και ενήλικες, δεδομένου ότι κυκλοφορούν ως αγέλη. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τέτοιο κρούσμα, όμως η ανησυχία του κόσμου είναι έκδηλη. Και τα ίδια τα ζώα όμως βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση καθώς βρίσκονται στους δρόμους, μέσα σε σφοδρό ψύχος και με την κακοκαιρία «Ζηνοβία» να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να θυμίσουμε -χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση- πως πριν από περίπου ένα μήνα είχαν χαθεί στο δρόμο δύο σκυλιά από τον γειτονικό δήμο Ναυπλιέων, κατά τη μεταφορά τους στον κτηνίατρο για στείρωση. Τότε είχε δημιουργηθεί θέμα μεταξύ των δύο πόλεων, καθώς ο αντιδήμαρχος Άργους – Μυκηνών Νίκος Γκαβούνος είχε προτρέψει τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο να ζητήσει συγγνώμη τόσο από τους κατοίκους του Άργους, όσο και από τα ζώα που αποσπάστηκαν με αυτόν το βίαιο τρόπο από το φυσικό τους περιβάλλον.

* Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Χρυσικόπουλου.