ΠολιτισμόςΑρχείο

Ναύπλιο: Σε ιστορικό μνημείο αναμένεται να ανακηρυχθεί το Πάρκο Κολοκοτρώνη

Σε ιστορικό μνημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακηρυχθεί σύντομα το Πάρκο του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο.

Η ενδεχόμενη ανακήρυξή του σε ιστορικό μνημείο και συνεπώς διατηρητέο, θα σημάνει το τέλος σε κάθε προσπάθεια τροποποίησης του χώρου του πάρκου και στην λήξη της διαμάχης των δημοτικών παρατάξεων για το πώς θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να διαμορφωθεί ο χώρος.

Αυτό που θα μένει πλέον ως εκκρεμότητα, εφόσον παρθεί τελικά αυτή η απόφαση, είναι ποια δέντρα και φυτά θα πρέπει να φυτευτούν στον ήδη υπάρχοντα χώρο. Κατά το γερμανικό πρότυπο των πάρκων, όπως αυτό του εθνικού κήπου στην Αθήνα, ή το νεοπλουτίστικο Ελληνικό με γκαζόν και μπανανίες.

Η πολύπαθη μελέτη ανάπλασης του πάρκου

Να σημειωθεί πως η έγκριση της βελτιωμένης έκδοσης της πολύπαθης μελέτης έχει ακυρωθεί εκ νέου, μετά από προσφυγές του «Ανάπλι Εμπρός» και της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων. Η δημοτική αρχή Κωστούρου με αφορμή την εν λόγω απόφαση έκανε λόγο για σενάρια ψεκασμένων. Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η εν λόγω μελέτη είχε εγκριθεί στις 23 Ιουνίου, σε ένα δημοτικό συμβούλιο που είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, η οποία απαγορεύτηκε από τον πρόεδρό του Σταύρο Αυγουστόπουλο.

Εκτός από τις αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο είχε διεξαχθεί η συνεδρίαση, έντονη ήταν η αντίδραση από παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές που προτείνει η μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού πάρκου.

Να σημειωθεί πως και η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μελέτη ανάπλασης είχε κριθεί μη νόμιμη από την αποκεντρωμένη διοίκηση, κάτι που οδήγησε την δημοτική αρχή Κωστούρου να ξαναφέρει το θέμα προς ψήφιση στα τέλη του Ιούνη.