ΨυχαγωγίαΑρχείο

Το χριστουγεννιάτικο Ναύπλιο της καραντίνας όπως δεν το έχετε ξαναδεί! (Βίντεο)

Το χριστουγεννιάτικο Ναύπλιο της καραντίνας δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές. Κλειστά καταστήματα, λιγοστός κόσμος, μασκοφόροι διαβάτες και μια μελαγχολική ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια.

Ο στολισμός στους δρόμους, τα σοκάκια και τις πλατείες δίνει έναν τόνο ευχάριστο, που όμως είναι δύσκολο να περάσει στον κόσμο όταν η τοπική οικονομία είναι σχεδόν νεκρή, ψάχνοντας να βρει έναν βηματισμό με το click away, που δεν φαίνεται να τον βρίσκει μέχρι στιγμής.

Ο Δήμος προσπαθεί με διάφορους πρωτότυπους τρόπους να τονώσει τη ψυχολογία του κόσμου, όπως με το Projection Mapping στο δημαρχείο, που ελάχιστοι είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν από κοντά, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών.

Αν και δειλά δειλά ο κόσμος αρχίζει και βγαίνει περισσότερο από τα σπίτια του, σε σχέση με την καταθλιπτική εικόνα στις αρχές του lockdown, τα πλάνα που κατέγραψε πρόσφατα ο GEOPAHAS με το drone του, αποτυπώνουν μια πόλη μουδιασμένη αλλά όπως πάντα όμορφη.

Απολαύστε μία νυχτερινή πτήση πάνω από το Ναύπλιο:

 

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, σχετικά λίγοι είναι οι Ναυπλιώτες που επιλέγουν να κάνουν τον περίπατό τους στέλνοντας SMS με τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Ανασταλτικός παράγοντας είναι και η υποχρεωτικότητα της μάσκας που κρατά ολοένα και περισσότερο κόσμο στα σπίτια του.

Φυσικά οι κάτοικοι της πόλης έχουν στο νου τους ότι από τις 10 το βράδυ και μετά δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν, με εξαίρεση τους συνοδούς σκύλων, αλλιώς θα πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο.